Švenčių šalutinis poveikis – apsinuodijimas alkoholiu ir maistu?

apie ORGANIZMO valymą

Oj, kaip gera atsipalaiduoti nuo darbų ir pasinerti į svaiginantį švenčių siautulį... O ryte bloga, pykina? Galbūt apsinuodijote alkoholiu ar maistu? Tai gali būti ne tik nemalonu, bet ir pavojinga...

Pagrindiniai požymiai: vėmimas, galvos svaigulys, stiprus galvos skausmas, pakilusi kūno temperatūra.

Apsinuodijus alkoholiu ar maistu - požymiai panašūs, tačiau apsinuodijus maistu gali pakilti temperatūra, laužyti kaulus, stipriai svaigti galva, todėl maistas gali būti labai pavojingas. Kada apsinuodijama maistu - kai suvalgomas bakterijomis užterštas maistas. Mikrobai pirmiausiai patenka į skrandį, todėl būtent čia prasideda nemalonūs simptomai - viduriavimas, vėmimas, pilvo skausmas.

Kokios yra apsinuodijimo maistu priežastys?

Netinkamai apdoroti maisto produktai.

Jei infekuotas asmuo ruošia maistą ir jį valgo kiti asmenys.

Jei ant tos pačios lentelės ruošiate mėsą ir po to, nenuplovus lentelės - pjaustote daržoves, ant daržovių gali likti bakterijų.

Tai, ar patekus bakterijoms į organizmą žmogus susirgs, priklauso nuo to, kaip žmogaus organizmas reaguoja, koks kiekis mikroorganizmų pateko į skrandį.

Kad neapsinuodytumėte maistu, pirkdami maistą gerai apžiūrėkite, ar pakuotė nėra pažeista. Gamindami valgyti, laikykitės švaros, higienos. Žalią mėsą ir žuvį laikykite atskirai nuo kitų maisto produktų. Pjaustymo lenteles gerai nuplaukite, dezinfekuokite.

Kokios yra apsinuodijimo alkoholiu priežastys?

Žinoma, tai nesaikingas alkoholio vartojimas, alkoholio vartojimas geriant vaistus, skirtingų alkoholio rūšių maišymas.

Kaip gydytis?

Jei vemiama, viduriuojama ne ilgiau nei vieną parą - galima gydytis namuose vartojant daug skysčių, ilsintis. Jei labai pykina, patariama sukelti vėmimą geriant daug skysčių. Nustojus vemti, galima pradėti valgyti, geriausiai - lengvą vištienos sultinį.

Jei pakilo aukšta temperatūra, bet pykina ir negalite vartoti vaistų, naudokite paracetamolio žvakutes.