Obuolys nuo seno laikomas vertingu vaisiumi. Jau senovės egiptiečiai žinojo obuolių sidrą vartojo norėdami sumažinti svorį, jis buvo naudojamas gydant burnos opas, reguliuojant cholesterolio kiekį kraujyje, norint išvengti virškinimo sutrikimų, peršalimo ligų. Gerosios obuolių sidro savybės buvo žinomos ir Hipokrato laikais: jis buvo vartojamas kaip dietinis produktas svoriui mažinti, kaip odos priežiūros priemonė.
Fermentacijos būdu iš šviežių obuolių gaunamas obuolių sidras, todėl jame išlieka visos naudingos medžiagos, nepraradusios savo veikliųjų savybių. Obuolių sidras turi apie 90 įvairių medžiagų (organinių rūgščių, pieno rūgščių, fermentų, aminorūgščių, obuolių pektinų ir kitų biologiškai aktyvių organinių junginių, vitaminų B ir C bei mikroelementų).
Obuolių sidro nauda

  • padeda slopinti riebalų įsisavinimą,
  • tirpdo ir padeda šalinti riebalų perteklių, ypač esantį poodiniam sluoksnyje,
  • turi antiseptinių savybių,
  • mikroelementai esantys obuolių sidre dalyvauja reguliuojant organizmo vandens ir elektrolitų pusiausvyrą,
  • padeda palaikyti optimalų kraujospūdį, bei cholesterolio kiekį kraujyje,
  • teigiamai veikia žarnyno veiklą,
  • obuolių sidras padeda palaikyti normalų odos elastingumą,
  • gerina kraujo cirkuliaciją kapiliaruose, padeda šalinti organizme susikaupusį skysčių perteklių.